Cigarr, choklad och
drycker
Det var temat vid
specialprovningen 3 april 2004. Provningen leddes på ett strålande sätt av
”livsnjutaren” Christer Hedwall från Stockholm. Han gav oss en spännande och
djup inblick framför allt i cigarrens värld.
Tyvärr var det endast 20 medlemmar som kommit för att deltaga
i denna, mycket annorlunda, njutningsupplevelse.
Som whiskyälskare
så tvingas man än en gång konstatera, att whisky är inte den perfekta drycken
till cigarr. Överlägset bäst var den rom som provades; El Dorado
Special Reserve 21Y.
Ett fynd för sina 599:- kr. Cognacen, Hine
Cigarr Reserve,
passade också bra. Bland whiskyn var Dalmore Cigar
Malt på gränsen till OK medan Aberlour a´Bunadh helt
föll ur ramen (vilket vi i styrelsen inte hade väntat oss).
Chokladen då? För
mig personligen så lämnade den inga större bestående intryck. Var kanske för
fokuserad på cigarren.
Några ord om
Christer Hedwall. En oerhört kunnig person på såväl olika drycker som cigarr
och choklad. Med sin restaurangbakgrund så har han skaffat sig en
provningsteknik som han även tillämpar på cigarrer. Blir lite annorlunda än om
man är enbart cigarrexpert. Vill du veta lite mer om Christer, så kan du gå in
på hans hemsida www.hedwall.net
För de som vill veta mer om cigarrer
rekommenderade Christer följande hemsidor www.cigaracademyofscandinavia.net
och www.caos.se
2004-04-18
Bernt Sjödin




