Cigarr, choklad och drycker

 

Det var temat vid specialprovningen 3 april 2004. Provningen leddes på ett strålande sätt av ”livsnjutaren” Christer Hedwall från Stockholm. Han gav oss en spännande och djup inblick framför allt i cigarrens värld.  Tyvärr var det endast 20 medlemmar som kommit för att deltaga i denna, mycket annorlunda, njutningsupplevelse.

 

Som whiskyälskare så tvingas man än en gång konstatera, att whisky är inte den perfekta drycken till cigarr. Överlägset bäst var den rom som provades; El Dorado Special Reserve  21Y. Ett fynd för sina 599:- kr.  Cognacen, Hine Cigarr Reserve,  passade också bra. Bland whiskyn var Dalmore Cigar Malt på gränsen till OK medan Aberlour a´Bunadh helt föll ur ramen (vilket vi i styrelsen inte hade väntat oss).

 

Chokladen då? För mig personligen så lämnade den inga större bestående intryck. Var kanske för fokuserad på cigarren.

 

Några ord om Christer Hedwall. En oerhört kunnig person på såväl olika drycker som cigarr och choklad. Med sin restaurangbakgrund så har han skaffat sig en provningsteknik som han även tillämpar på cigarrer. Blir lite annorlunda än om man är enbart cigarrexpert. Vill du veta lite mer om Christer, så kan du gå in på hans hemsida www.hedwall.net 

 

För de som vill veta mer om cigarrer rekommenderade Christer följande hemsidor www.cigaracademyofscandinavia.net och www.caos.se

 

2004-04-18

Bernt Sjödin